Bikefitting

Een goed afgestelde fiets is de basis van heel wat fietsplezier. Bij ons kan je terecht voor een bikefitting op maat.

Bikefitting voor een optimale fietspositie en maximaal rijcomfort

Een goed afgestelde fiets is de basis van heel wat fietsplezier. Dit voor zowel de geoefende atleet als de recreatieve fietser die pijnloos een fietstocht wil maken. In onze winkel in Ninove (Voorde) kan je terecht voor een bikefitting op maat. Zo kan je genieten van meer comfort én betere prestaties op de fiets.

Bikefitting

Waarom kiezen voor bikefitting?

Heb je tijdens het fietsen last van pijn in je rug of knieën? Of heb je regelmatig een doof of tintelend gevoel in je handen of je vingers? Deze klachten en kwaaltjes worden heel waarschijnlijk veroorzaakt door een verkeerde houding op de fiets.

Door een bikefitting uit te voeren kunnen we adviseren welke framemaat en welk model het best aansluit bij jouw lichaamsbouw. Verder kunnen we je nieuwe fiets perfect afstellen op jouw maat en onderdelen aanpassen indien nodig. Een correct afgestelde fiets voorkomt bovenstaande klachten en zorgt bovendien voor maximale efficiëntie en comfort.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op basis van jouw lichaamslengte, schouder-, bekken- en vuisthoogte bepalen we jouw kadermaat. Tijdens een dynamische fietsanalyse stellen we vervolgens de zadelhoogte, de zadelpositie, de afstand tussen het zadel en het stuur, het stuurniveau, de cranklengte en de positie van de schoenplaatjes minutieus af. We houden er uiteraard rekening mee of je een recreatieve of sportieve fietser bent.

Bikefitting ninove

Meer informatie over bikefitting

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken voor een bikefitting? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel te Ninove (Voorde). Wij helpen je graag verder.

Voor onderhoud en reparatie van je fiets

Is je fiets toe aan een onderhoud? Of is hij defect en wil je hem laten herstellen? Door je fiets regelmatig te onderhouden en te laten repareren door een specialist, heb je er langer plezier van en blijft de fiets in een betere staat. 

Scroll naar boven