Sportdranken zijn alomtegenwoordig. Je vindt ze in allerlei smaken terug in verschillende sportwinkels. Onderzoeken tonen aan dat sportdranken wel degelijk het prestatievermogen met een uur of langer kunnen verbeteren. Naast dorstlessers vind je bij ons ook energiedranken. Het verschil tussen beide zit hem in het koolhydratengehalte. Dorstlessers bevatten 40 tot 80 gram koolhydraten per liter, terwijl een energiedrank 80 tot 150 gram koolhydraten per liter bevat. Een dorstlesser is meer geconcentreerd dan een energiedrank. Het dorstgevoel wordt gestimuleerd en daardoor ga je sneller drinken. Alleen water drinken tijdens zware inspanningen is niet voldoende omdat de natriumconcentratie in het bloed daardoor daalt wat tot gevolg heeft dat de urineproductie en het vochtverlies toeneemt.

Dorstlessers: noodzakelijk tijdens een fietsrit

Alleen water drinken tijdens een fietsrit is niet voldoende om je lichaam van voldoende stoffen te voorzien. Je kiest daarom ook beter voor een andere drank, bijvoorbeeld dorstlessers. Bij ARSE Sport vind je ook nog energiedranken, energierepen en voedingssuplementen.

Contacteer Serge of kom eens langs, hij helpt je graag verder.

 
 
Waar wordt gesport, gebeuren ongelukken. ARSE Sport heeft een assortiment sportverzorgingsproducten om voor, tijdens of na het sporten te gebruiken.
Het is belangrijk om een goede warming-up/cooling-down te doen om uw spieren op te warmen of te koelen.

Spierverzorging

Behandelen van spieren

Sporten draait om prestaties, en prestaties worden gehaald door de juiste verzorging van het lichaam, goede trainingen en een goede mindset. Aan de motivatie en trainingen van de sporter kan ARSE Sport niet bijdragen, aan de verzorging wél. Verzorging van het lichaam bestaat uit meerdere aspecten, zoals voeding en spierverzorging.

Spierverzorging is uiterst belangrijk bij sporters, zware inspanningen kunnen lijden tot blessures. Met de juiste verzorging, in samenwerking met de andere aspecten zoals voeding, bent u goed voorbereid op prestaties.

Naast goede sportvoeding is het gebruik van de juiste middelen sterk aan te raden. Voordat sporters inspanningen moeten leveren is het uiterst belangrijk dat zij hun spieren goed opwarmen. Dit doen zijn door een warming-up te doen in combinatie met het gebruik van warmte middelen, zodat hun spieren optimaal voorbereid zijn. Na inspanningen worden koelende middelen gebruikt om de spieren weer op lichaamstemperatuur te brengen zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Al deze dingen hebben één ding gemeen, ze zorgen voor een goede doorbloeding en dus een juiste aanvoer van zuurstofrijk bloed.

Behandelen van blessures

Gebeurd het dan toch dat de sporter tijdens een inspanning een spierblessure oploopt, dan moet hij/zij deze op de juiste manier behandelen met de juiste producten. Hiervoor heeft ARSE Sport een assortiment aan producten zoals sportbalsem en Reflex Spray.

Na het direct behandelen van een blessure moet er ook nazorg worden geleverd. Dit wordt vaak gedaan door een sportverzorger of fysiotherapeut. Deze specialisten beschikken over de kennis van de juiste producten waarmee sporters hun blessures kunnen behandelen.

Revalideren

Met revalideren wordt vaak de lange weg van het herstel van blessures of operaties bedoeld. Tegenwoordig zijn er producten op de markt die het revalidatieproces kunnen ondersteunen en versnellen. Hierdoor revalideert de patiënt/cliënt sneller en beter. De behandelingen die in de sportwereld worden toegepast zijn behandelingen met elektrotherapie en behandelingen met de Compri Cool.

Elektrotherapie stimuleert via stroomstootjes de spieren en vermindert na verloop van tijd de pijn in de geprikkelde zenuw. Deze therapie is erg geliefd in de sportwereld omdat de behandelde sporter naderhand erg enthousiast is over het herstel.